Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi, hizmet vermeyen topluluklara etkili psikolojik tedaviler sağlamaya ve kanıta dayalı tedaviler konusunda sağlam bir eğitim vermeye kendini adamıştır. Eğitim müfredatı, süreçlerde en son araştırmalara ve danışanın sunum sorunlarını devam ettiren ve acı çeken başa çıkma mekanizmalarına dayanmaktadır.
Bu nedenle, öğrencilere bilişsel davranış terapisinden kaynaklanan çeşitli klinik müdahaleleri birden fazla psikolojik bozukluk durumundaki temel psikolojik süreçleri hedef alma öğretilir. BDT eğitimi öğrencileri, danışanın psikolojik ağrı kaynağını ve bu başa çıkma yanıtını hedeflemek için en etkili ve klinik olarak belirtilen müdahaleyi belirlemek için hastanın acı çekmesine katkıda bulunabilecek uyumsuz başa çıkma yanıtlarını etkili bir şekilde öğreneceklerdir. Bu nedenle eğitimlerde belirli bir hastanın sorunlarını besleyen başa çıkma yanıtlarını doğrudan hedef alan bir terapi sunulur.
Öğrenilen Klinik Beceriler
BDT eğitimi alan kişiler danışanlarının sorunlarını değerlendiren ve onların davranışının işlevini belirleyen davranışsal odaklı alım değerlendirmeleri yapabilirler. BDT eğitimi ile danışanın mevcut sorunlarını neyin koruduğunu açıklayan kapsamlı bir olayın formüle edilmesini sağlayabilirler. Danışanın sorunlarına ve ilgili oluşturdukları olay formülüne cevap verecek bir tedavi planı oluşturabilir ve uygulayabilirler. Kriz durumlarına verimli ve etkili bir şekilde cevap verebilir, diğer profesyonellerle hizmetleri koordine edebilirler. Eğitimi alanlar aynı zamanda etik, yasal ve profesyonel konuları düşünür ve bunları klinik pratikte uygular.
Eğitimin Genel Hedefi
BDT eğitiminin genel hedefi, öğrencilerin eğitim yılı sonuna kadar çeşitli BDT müdahaleleri sağlamada temel ve ileri beceriler geliştirmeleri, tanısal değerlendirme, BDT olaylarını formüle etme ve tedavinin derinliğini geliştirmesidir. BDT eğitimi topluma hizmet etme ve kanıtlanmış müdahalelere ilişkin bilgileri ilerletme misyonunun bir parçası olarak araştırmaya şiddetle değer verir. Psikoloji öğrencilerini, eğitim yılının başında yeni araştırma çalışmaları, tez fikirleri veya diğer potansiyel projeler için teklifler sunmaya teşvik eder.
BDT ile Üzerinde Çalışılan Alanlar
BDT eğitimini alanlar depresyon, stres, anksiyete ve kronik endişe, sosyal anksiyete, fobiler, duygu bozukluğu, zorlayıcı duyguları yönetme, öfke, travma ve travma sonrası stres bozukluğu, ilişkilerde kişiler arası problemlerle ilgilenir. Eğitim programı, çeşitli yaşam koşullarına sahip insanlara yardım etmek için farkındalık meditasyonunu, vücut bilincini ve hassas hareket uygulamalarını birleştirir. Katılımcılar mutluluk artırma, kendilerine daha iyi bakma, stres, endişe ve hastalık ile başa çıkma, kaygı ve depresyonu azaltma ve dikkati arttırma yollarını öğrenirler.
Eğitimin Yöntemi
BDT, kişiler arası zorluklar, depresyon, anksiyete ve travma sonrası stres bozukluğu gibi çok çeşitli zorlukların tedavisinde etkili olduğu gösterilen bilişsel bir davranışsal tedavidir. Tedavi hakkında verilen eğitimle farkındalık, tehlike toleransı, duygu düzenleme ve kişiler arası etkililik ele alınır. Her eğitim, grup liderlerinin katılımcıların günlük yaşamdaki becerilerini kullanarak pratik yapmalarına yardımcı olmak için ev ödevi verilen bir sınıf mantığında çalışır. Katılımcılar, duygularına nasıl tepki verdikleri konusunda daha etkili olma becerilerini öğrenirler.