1960 yılında Amerika'da geliştirilen BDT, ilk zamanlarda klinik depresyon sorunlarını çözmekte denenmiştir. Depresyon alanında gerçekçi bir yaklaşımı bilimsel verilerle dayandıran BDT, kısa süre içerisinde başarısını kanıtlamış ve diğer psikolojik alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır.
Bilişsel Davranışçı Terapinin Eğitim İçeriği Nedir?
Alanında tecrübeli uzmanlar tarafından verilen BDT eğitiminin ders içerikleri farklı alanları kapsar. Eğitimin tarihini ve eğitimde hangi konuların yer alacağı hakkında bilgi almak için online platformlar aktif biçimde kullanılabilir. Dileyen kişiler, daha önce verilmiş olan BDT eğitimlerinin video görüntülerinden kesitler izleyip içerik hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirler.
Eğitimin Konu Başlıkları Hakkında
Psikiyatri ve psikoloji alanlarının müfredatlarını içeren BDT, çok farklı dallarda eğitim içeriklerine sahiptir. Elbette bu dalların tümü psikoloji veya psikiyatri alanlarında yer alıyor. İçerikte yer alan davranışsal bozukluklar çok farklı türlerdedir. Ancak genelde ağırlık verilen davranış bozuklukları, son yıllarda hem Türkiye'de hem de dünyada artan vaka tiplemeleridir. Örneğin kaygı bozukluğunun neden yaşandığı, nasıl çözümlenebileceği gibi pratik dersler sade bir dille öğrenciye anlatılır.
Bunların dışında, genel fobiler, şizofreni hastalıkları ve diğer kişisel sorunlar da dersin içerik kısmında bulunurlar. BDT eğitiminde amaç katılımcıya bu alanlarda bilgi aktarmak ve bu bilgiyi nasıl pratiğe dönüştüreceği konusunda fikir vermektir. Kendi mesleki alanlarında ilerlemek isteyen psikologlar da BDT eğitimlerine katılım sağlayarak, sınav kaygısı yaşayan kişilere neler söylenmesi konu başlığını öğrenebilir. Yine diğer tür fobiler ve bozukluklar yabancı ve yerli kaynaklardan yararlanılarak eğitime adapte edilir.
BDT Eğitimi Kimlere Katkı Sağlar?
BDT eğitimlerini öğrenmek ve katılım sağlamak her birey farklı bakış açıları kazanmak anlamına gelir. Ancak mesleklerinde ilerlemek isteyen psikologlar, psikiyatristler, sosyal hizmet uzmanları, bu alanda ilerleme kaydetmek isteyen diğer meslek mensupları eğitimlere katılabilirler. Özellikle bu alanda daha aktif olan psikolog ve psikiyatristler BDT eğitimlerine katılım sağlayıp, mesleki hedeflerinde ilerleme kaydedebilirler.
BDT Eğitimi alınmak isteniyorsa, burada yer alan numaralardan veya diğer sosyal yollardan iletişime geçilip fiyat dahil tüm ayrıntılar kolayca öğrenilebilir.
BDT Eğitiminin Kişiye Katkıları Nelerdir?
BDT eğitimi kişiye sadece teorik bilgiler kazandırıp mesleki konuda başarılı olmasını hedeflemez. Aynı zamanda kişinin öğrendiği bilgiyi nasıl pratiğe çevireceğini, hangi durumlarda nasıl davranabileceğini öğretir. Uygulamalı becerilerin geliştirilmesinde uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen BDT, katılım sağlayan birçok öğrenciye önemli edinimler kazandırmıştır. Sizler de bu eğitimlere katılım sağlayarak, kaygı, stres, kişilik sorunları alanlarında pratiğe dönüştürme hakkında bilgiler öğrenebilirsiniz.
BDT Eğitimi Kim Tarafından Veriliyor?
Bir alanda bilgi sahibi olan kişilere yine o alanda ekstra bilgi sağlayabilen kişiler tecrübeli uzman olarak adlandırılırlar. Dolayısıyla bu alanda mesleki başarı hedefleyen veya meraklı kişilere eğitim verebilecek kişiler de ancak bu konuda uzman olabilirler. BDT eğitimi alanında oldukça geniş bilgi sahibi olan kişiler, eğitimde bilgi aktarımı sağlarlar.